5 maart 2015

Met ruim 150 bezoekers overtrof het eerste Erfgoedcafé Leiden alle verwachtingen. Op donderdag 5 maart werden historisch geïnteresseerde Leidenaren en regiogenoten gastvrij ontvangen in de werkplaats van BURGY Bouwbedrijf.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er kennis uitgewisseld en druk genetwerkt. Directeur Kasper Burgy liet in een korte presentatie zien voor welke fantastische restauratie- en ook nieuwbouwprojecten dit Leidse familiebedrijf verantwoordelijk is. Vervolgens lieten medewerkers van BURGY live in de werkplaats zien hoe het bedrijf met dit ‘klassiek bouwen’ omgaat.

Burgemeester Henri Lenferink verrichte de opening van het eerste Erfgoedcafé. En om te laten zien dat hij het initiatief een warm hart toedraagt, nodigde hij het Erfgoedcafé uit om een volgende keer te gast te zijn op het stadhuis, met op het programma onder andere een ontvangst in de burgerzaal en rondleidingen in de raadzaal en de B&W-kamer.

Het tweede Erfgoedcafé is echter nog niet in het stadhuis, maar in het nieuwe depot van Erfgoed Leiden en Omstreken aan de Zaalbergweg. Dit kondigde adjunct-directeur Cor de Graaf aan op de zeepkist. Vanaf de zeepkist konden aanwezigen korte mededelingen doen over onderwerpen die met erfgoed en geschiedenis te maken hebben. Zo kondigde ‘dienstmeid’ Sheila Lever de voorstelling Upstairs Downstairs in het Plantsoentheater aan en vertelde Susan Suèr van Erfgoed Leiden en Omstreken over het bordspel dat in de maak is over Leiden in de Middeleeuwen.

Foto’s Erfgoedcafé 5 maart 2015

Foto’s: Cara Burgy en Marjolein Hettinga