10 september 2015

Tijdens het eerste Erfgoedcafé Leiden nodigde burgemeester Henri Lenferink het Erfgoedcafé uit op het stadhuis. En belofte maakt schuld, dus op donderdag 10 september was het Erfgoedcafé te gast in het stadhuis.

Jan Lakerveld van bouwbedrijf Jurriëns West gaf een korte inleiding over de onlangs afgeronde onderhoudsbeurt aan het exterieur van het stadhuis. De interieurs van de bestuursverdieping werden een aantal jaar geleden al gerestaureerd. Om de resultaten hiervan vast te leggen publiceerde Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) Het Stadhuis van Leiden. De restauratie van de bestuursverdieping. Dit boekje werd tijdens het Erfgoedcafé door Martijn Andela van ELO overhandigd aan burgemeester Lenferink.

Tijdens rondleidingen door medewerkers van ELO konden bezoekers een kijkje nemen in de kamer waar het college van Burgemeester en Wethouders vergadert en de werkkamers van de burgemeester en de gemeentesecretaris. Vooral de bijzondere houtsnijwerken van M.C. Esscher werden veelvuldig op de gevoelige plaat vastgelegd. En uiteraard konden sommige aanwezigen de kans niet voorbij laten gaan om aan het bureau van de burgemeester plaats te nemen en zich voor even zelf burgervader (of –moeder) te wanen.