Programma

Archiefstukken uit 1944 te zien bij Erfgoedcafé in Het Gebouw

Programma
16.45 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord door voorzitter Wilbert Hettinga
17.05 uur: inhoudelijk programma:
• Openbaarheidsdag
Op 2 januari 2020 worden duizenden archiefstukken toegankelijk gemaakt. Vele archiefstukken op Leiden betrekking hebbend vormen de leidraad voor een interessante uiteenzetting door Cor de Graaf, van Erfgoed Leiden en Omstreken
• Ontdek de Kooi
Een van oorsprong ‘prachtige gegoede arbeiderswijk’ zei men daar vroeger over, waar architecten als Jesse en Dudok een waardevolle bijdrage aan geleverd hebben. Speciaal voor de basisscholen heeft Erfgoed Leiden en Omstreken een lespakket ontwikkeld om de jeugd historisch besef bij te brengen. Zij zijn wellicht de toekomstige bezoekers van het Erfgoedcafé. Susan Suer van Erfgoed Leiden vertelt hier meer over.
• HIS: Historisch Informatie Punt
Saskia ten Houten van BplusC gaat ons wat vertellen over HIS, het Historisch Info Punt in dit gebouw.
• Zeepkist
• Netwerkborrel
19.00 uur: Sluiting

Convenant
BplusC en Erfgoed Leiden en Omstreken organiseren dit programma voor Openbaarheidsdag gezamenlijk, als onderdeel van het op 20 juni 2019 tijdens het Erfgoedcafé ondertekende convenant.

Vrijwillige bijdrage
De toegang tot het Erfgoedcafé is – zoals u van ons gewend bent – gratis. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Om het Erfgoedcafé op deze laagdrempelige manier te kunnen blijven organiseren, vragen we u als bezoeker na afloop om een vrijwillige bijdrage.

Het maximum aantal bezoekers voor dit Erfgoedcafé is inmiddels bereikt, u kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Bent u verhinderd?
Wanneer u zich aanmeldt, rekenen we op u. We merken dat het regelmatig voorkomt dat bezoekers zich aanmelden, maar toch niet komen. Daardoor moeten we op sommige locaties mensen teleurstellen omdat het Erfgoedcafé volgeboekt is, terwijl er uiteindelijk plekken over blijven. Dus kunt u bij nader inzien toch niet aanwezig zijn, meldt u zich dan af via het contactformulier. Dan kunnen we weer anderen blij maken met uw plek.