Programma

In Nederland zijn ongeveer 6.000 vrijmetselaren lid van één van de ca. 145 loges. De loges zijn verenigd in een landelijke organisatie, de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. In Leiden zijn er drie loges, waarvan La Vertu de oudste en grootste is. La Vertu werd opgericht in 1757 en heeft zich als enige Leidse vereniging uit de 18e eeuw kunnen handhaven. Met landelijk rangnummer 7 is zij één van de oudste loges van Nederland.

In de panden Steenschuur 4 en 6 was voorheen een brouwerij gevestigd. In 1872 kocht La Vertu de twee panden en volgde een ingrijpende verbouwing. Daarbij werd ook de huidige gevel geplaatst waardoor de panden een geheel vormden. Inmiddels maken ook de andere twee Leidse loges gebruik van het gebouw.

Programma
16.30 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord
17.05 uur: presentatie over de vrijmetselaars en Loge La Vertu
17.25 uur: zeepkist
17.35 uur: rondleidingen molen
17.35 uur: napraten met een drankje
19.00 uur: einde

Vrijwillige bijdrage
De toegang tot het Erfgoedcafé is – zoals u van ons gewend bent – gratis. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Om het Erfgoedcafé op deze laagdrempelige manier te kunnen blijven organiseren, vragen we u als bezoeker na afloop om een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden
Het Erfgoedcafé vindt plaats bij Loge La Vertu, Steenschuur 6 in Leiden. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via het AANMELDFORMULIER.

 

Advertenties