Programma

Omdat de beschikbare ruimte wat kleiner is dan we doorgaans voor het Erfgoedcafé gewend zijn, wordt het programma ditmaal in twee rondes verdeeld. Beide keren vertelt Jan de Boon over hoe de Stichting Cultureel Ontmoetingshuis Leiden is ontstaan en een gedeelte van het pand heeft verworven en verbouwd. Hiske Faber zal vertellen over Hof van Sijthoff, een leer-werkbedrijf van de Gemiva-SVG Groep. Piet de Baar geeft een korte presentatie over uitgeverij-drukkerij A.W. Sijthoff, die lange tijd in dit pand gevestigd was.

Dit Erfgoedcafé wordt mede mogelijk gemaakt door Stiel, Stichting Industrieel Erfgoed Leiden.

Programma
16.30 uur: inloop
17.00 uur: Ronde 1
Welkom
17.05 uur: Jan de Boon over de aankoop, verbouwing en het heden (2011 – 2019)
17.15 uur: Hiske Faber over Hof van Sijthoff als onderdeel van Gemiva
17.25 uur: Piet de Baar over uitgever-drukkerij A.W. Sijthoff op deze locatie
17.45 uur: zeepkist
18.00 uur: Ronde 2
Welkom
18.05 uur: Jan de Boon over de aankoop, verbouwing en het heden (2011 – 2019)
18.15 uur: Hiske Faber over Hof van Sijthoff als onderdeel van Gemiva
18.25 uur: Piet de Baar over uitgever-drukkerij A.W. Sijthoff op deze locatie
18.45 uur: zeepkist
19.00 uur: einde

Vrijwillige bijdrage
De toegang tot het Erfgoedcafé is – zoals u van ons gewend bent – gratis. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Om het Erfgoedcafé op deze laagdrempelige manier te kunnen blijven organiseren, vragen we u als bezoeker na afloop om een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden
Het Erfgoedcafé vindt plaats op 18 april in in Hof van Sijthoff, Doezastraat 1 in Leiden. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via het aanmeldformulier.

Bent u verhinderd?
Wanneer u zich aanmeldt, rekenen we op u. We merken dat het regelmatig voorkomt dat bezoekers zich aanmelden, maar toch niet komen. Daardoor moeten we op sommige locaties mensen teleurstellen omdat het Erfgoedcafé volgeboekt is, terwijl er uiteindelijk plekken over blijven. Dus kunt u bij nader inzien toch niet aanwezig zijn, meldt u dan af via het contactformulier. Dan kunnen we weer anderen blij maken met uw plek.

 

Advertenties