Programma

In het kader van de maatregelen rond de uitbraak van het coronavirus moeten wij helaas het Erfgoedcafé op 2 april bij het Bonaventuracollega annuleren. Wij hopen u later dit jaar alsnog te kunnen verwelkomen in dit mooie gebouw. Via deze website houden we u op de hoogte van de volgende datum en locatie. Let op: u dient zich dan wel weer opnieuw aan te melden.

Erfgoedcafé in het Bonaventuracollege van Dudok

Programma
16.45 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord door voorzitter Wilbert Hettinga
17.05 uur: Inleiding over de architect W.M. Dudok en het gebouw door Dik Kompier.
Dik Kompier is oud- docent beeldende vakken van het Bonaventuracollege al jaren betrokken bij het erfgoed van Leiden en lid van de commissie Geveltekens van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL).
Architect Willem Marinus Dudok (1884-1974), was twee jaar adjunct-directeur Gemeentewerken van Leiden van 1913 tot 1915 en vertrok later naar Hilversum, waar hij de opdracht kreeg voor het ontwerp van het stadhuis van Hilversum.
Naast het Bonaventuracollege, voorheen de HBS voor jongens, heeft Dudok ook het gebouw van het Leids Dagblad ontworpen, wat nu in gebruik is als rechtbank, aan de Witte Singel.
17.30 uur: vragenrondje
17.40 uur: Zeepkist
17.50 uur: Bezichtiging van het gebouw in groepen en netwerkborrel
19.00 uur: Einde

Vrijwillige bijdrage
De toegang tot het Erfgoedcafé is – zoals u van ons gewend bent – gratis. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Om het Erfgoedcafé op deze laagdrempelige manier te kunnen blijven organiseren, vragen we u als bezoeker na afloop om een vrijwillige bijdrage.

De toegang is gratis, maar aanmelden verplicht via het aanmeldformulier.

Bent u verhinderd?
Wanneer u zich aanmeldt, rekenen we op u. We merken dat het regelmatig voorkomt dat bezoekers zich aanmelden, maar toch niet komen. Daardoor moeten we op sommige locaties mensen teleurstellen omdat het Erfgoedcafé volgeboekt is, terwijl er uiteindelijk plekken over blijven. Dus kunt u bij nader inzien toch niet aanwezig zijn, meldt u zich dan af via het contactformulier. Dan kunnen we weer anderen blij maken met uw plek.

Locatie
Dit Erfgoedcafé vindt plaats op donderdag 2 april van 16.45-19.00 uur in het Bonaventuracollege, Burggravenlaan 2 in Leiden.