Programma

Uiteraard krijgt u tijdens het Erfgoedcafé meer te horen over het Burchtcomplex. Edwin Orsel, bouwhistoricus bij Erfgoed Leiden, vertelt over de locatie rondom de Burcht en sociëteit de Burcht.

Vervolgens houden Andre Noort, archivaris en Chrystel Brandenburgh, archeoloog, een korte lezing over een van de mooie verhalen uit het nieuwste Jaarboek van Erfgoed Leiden en Omstreken. Voorafgaand aan de bouw van een appartementencomplex aan het Lakenplein onderzochten archeologen de bouwplaats. Zij ontdekten de funderingen van een groot aantal huizen. Een zoektocht in het archief leverde nog meer gegevens op. Al deze vondsten geven inzicht in projectontwikkeling en stadsplanning in 17de-eeuws Leiden. Het eerste exemplaar van het jaarboek wordt overhandigd aan een bekende Leidenaar en alle aanwezigen ontvangen na afloop een exemplaar.

Programma
16.30 uur: inloop
17.00 uur: welkomstwoord
17.10 uur: presentatie over het Burchtcomplex
17.25 uur: presentatie en overhandiging jaarboek ELO
17.40 uur: zeepkist
17.50 uur: napraten met een hapje en een drankje
19.00 uur: einde

Vrijwillige bijdrage
De toegang tot het Erfgoedcafé is – zoals u van ons gewend bent – gratis. Iedere bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Om het Erfgoedcafé op deze laagdrempelige manier te kunnen blijven organiseren, vragen we u als bezoeker na afloop om een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden
Het volgende Erfgoedcafé vindt plaats op 30 maart in de Tuinzaal van Grandcafé De Burcht, Burgsteeg 14 (ingang links van de trap). Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via het AANMELDFORMULIER.